БЛОГ


ЕКО АКЦИЈА...15-09-2018

На ден 15.09.2018 година во С.О.У. Ристе Ристески- Ричко беше организирана акција за чистење на отпадот во пресрет на Светскиот ден на чистење. Цел на оваа акција е преку ваквите настани да се исчисти отпадот кој се наоѓа на несоодветни места во околината, да се подигне свеста на граѓаните на нашата држава за правилно управување со отпадот, како и да се развијат механизми за полесно справување со неорганизираното ...

Хуманитарна Акција...30-03-2018

Ве каниме да дојдете на оваа хуманитарна акција со цел да помогнеме на мало девојче кое боледува од тумур, потребни се финансиски средства за итна операција. -Купете фотографија, спасете живот. Донирајте со љубов....

Менаџмент со ученик со ПОП...26-03-2018

Подобрување на професионалните компетенции во функција на професионалниот развој на наставниот кадар е процес во континуитет. Истиот резултира со подобрување на квалитетот на наставата, постигнување максимален учинок во поучувањето на учениците, зајакнување на релацијата наставник –ученик. Инклузивната политика-вклучувањето на учениците со ПОП во редовниот образовен систем е еден од предизвиците на ...

Завршен настан - digitalschool.mk...15-11-2016

Во петокот 11.11.2016 во просториите на Градската Библиотека Борка Талески во Прилеп се одржа завршниот настан од проектот „Подобрување на професионалните компетенции на наставниците и постигањата на учениците во стручните училишта преку воведување на нов концепт на дигитално учење и поучување“ попознат како digitalschool.mk. На успешните учесници во проектот им беа доделени сертификати. Пред присутните се обрат...

Г-дин. Julian Stanley во посета на СОУ Ристе Ристески Ричк...22-10-2016

Во средата 19.10.2016 во посета на нашето училиште беше г-дин. Julian Stanley од Европската Фондација за обуки (ETF). Посетата е поврзана со проектот digitalschool.mk кој веќе се имплементира од почетокот на оваа учебна година со учениците. Наставниците претходно беа обучени за користење на нови дигитални вештини кои им помагаат за нивен подобар професионален развој. Учениците пак, на еден поинтересен начин може да ги совлада...

Учениците од СОУ Ристе Ристески Ричко во посета на...22-10-2016

Изложбата „Ана Франк – Историја за денес“ од 28 март (понеделник) беше отворена во Прилеп, во ликовниот салон на НУЦК „Марко Цепенков“, а во нашиот град беше до 07.04.2016 отворена за посета секој ден од 8 до 22 часот,а нејзиното отварање беше во 18 :00 часот придружено со поздравни говори и проектирање на кусиот филм„ Краткиот живот на Ана Франк“. Патувачката изложба „Ана Франк – Лекции за сегашноста“ претставув...

10-то јубилејно учество на образоно рандеву Массум...22-10-2016

Учениците при СОУ Ристе Ристески Ричко, по 10-ти пат учестуваа на најголемото образовно рандеву МАССУМ, со што освоија бројни награди. Како и секоја година така и оваа учениците смислија и креираа нови проекти и иновации со што ја докажува нивната стручност...

Erasmus...13-04-2018

In the past months, we have been preparing our team and capacity for EU funding using a consultancy organization. Now we are looking positively to the opportunity to participate into consortiums and groups preparing applications for European Union funding. This active community is using grants and funds from European commission programmes. Our interest for funding and participating into direct EU programmes is into Erasmus+, COSME 2014-2020 and Horizon2020. Erasmus+, the EU's new programme for education, training, youth and sport (2014-2020). Education, training and non-formal youth learning are essential to creating jobs and improving Europe's competitiveness. Over the next seven years, Erasmus+ will provide €14.7 billion. It aims ...

Историјат - СОУ „Ристе Ристески Ричко“ - Прилеп...13-04-2018

СОУ „Ристе Ристески Ричко“ Прилеп, има свој историски развој околу педесетина години. Потекнува некаде од 1946/1947 година од некогашното училиште за ученици во Стопанството така викано УЗУС. Во тоа училиште вонглавно ги изучувале сите занаети потребни за стопанството. Често слушале теоретска настава касапите со самарџиите, пекари со налбатите и така натаму. Во овој прериод воопшто не се работело по одредени...


© СОУ „Ристе Ристески - Ричко“ 2014-2019. Сите права задржани!
Дизајн и код: Виктор Гребенароски